Korzikai kagylós spagetti receptHány személyre: 4
» 400 g spagetti
»
só, 25 g
parmezánforgács, cikkelyekre vágott
tojásparadicsom» Kagylós szósz:
» 900 g vénuszkagyló
» 4 ek.
olívaolaj» 3 gerezd
fokhagyma felaprítva
» őrölt
chili» 900 g kimagozott, feldarabolt
paradicsom» 60 g kimagozott, felaprított olajbogyó
» 1 ek. aprított vagy 1/2 tk. szárított
oregánó
Egy tál
vízbe tegyük félre a kagylókat.
Forrósítsunk olajat, tegyük bele a
fokhagymát,
chilit, és pirítsuk 2 percig. Tegyük hozzá a
paradicsomot és az
oregánót. Kevergetés mellett főzzük addig, amíg a
paradicsom puha nem lesz.
Spagettit főzzük keményre, szűrjük le, és a főzőléből tegyünk félre 125 ml-nyit.
Kagylót és a főzőlevet keverjük a szószhoz, és forraljuk fel. Azokat a kagylókat, amelyek nem nyílnak ki, dobjuk el.
Szószhoz tegyük hozzá a spagettit, és keverjük össze.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>