» 8 szelet pulykahús (800 g) » 125 ml narancslekvár » 60 ml csirkealaplé » 2 csomó spárga » 3 evőkanál frissen facsart narancslé » 3 evőkanál vaj » 1 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
Az olajat és a vajat melegítsük fel egy serpenyőben, majd a pulykát adagonként 5-8 perc alatt süssük aranyszínűre. Tegyük tálra, fedjük le és tartsuk melegen. A narancslekvárt, a narancslevet és az alaplevet öntsük a serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk, majd közepes hőfokon időnként megkevergetve főzzük kb. 5 percig. A spárgát vízgőz fölött 2-3 perc alatt pároljuk puhára. Tegyük egy tányérra a húst és a spárgát, és locsoljuk meg a narancslekváros mázzal és tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom