A hozzávalókat külön előkészítjük. A libacombok bőrét lehúzzuk, a húst kicsontozzuk és feldaraboljuk. Serpenyőben aranyszínűre pirítjuk. A velős csontot sütőedénybe helyezzük, megszórjuk nagy szemű
sóval és húsz percre 210 oC-os sütőbe toljuk. Utána kiszedjük a csontokból a velőt, és két-három darabba vágjuk. A héjas
burgonyát
sós
vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, meghámozzuk, villával összetörjük és hozzáadjuk a
vajjal összemelegített
tejet,
sóval,
borssal ízesítjük, és krémesre keverjük. Egy tálba lerétegezzük az előkészített összetevőket, al
só réteg
burgonyapüré, te
tejére húst teszünk, erre egy újabb réteg
burgonyapürét teszünk és a felső réteg velő lesz. Kisebb adagokra osztva tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>