Fűszeres töltött liba receptHány személyre: 4 személyre
» 1 liba
» 1 fej vörös
hagyma» 30 dkg zsúrkenyér
» 2 dl
tej» 1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
» 1/2 kávéskanál francia négyfűszerkeverék (őrölt bor,
szerecsendió,
szegfűszeg,
fahéj)
» 8 dkg
vaj» 1
zellerszár
»
só»
bors
A liba töltelékéhez összemorzsoljuk, és
tejbe áztatjuk a zsúrkenyeret, megfonnyasztjuk a meghámozott és felaprított vörös
hagymát, felkockázott
zellert. Ezeket jól összekeverjük, hozzáadjuk a provence-i fűszerkeveréket és a négyfűszerkeveréket, a
sót és a
borsot. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a megtisztított libát, tűzálló tálba helyezzük,
vajdarabokat teszünk rá, meg
sózzuk és 180 oC-os előmelegített sütőbe toljuk. Másfél-két órán át aranypírosra sütjük, és párolt zöldségekkel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>