A feldarabolt kakast sózzuk, borsozzuk. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk kuktában, majd rátesszük a húst, és pirosra sütjük. Hozzáadjuk a felaprózott hagymát és a felszeletelt gombát, majd felöntjük a borral és a levessel. A fűszereket beleszórjuk, majd lezárjuk a kuktát és negyed órát pároljuk. Ekkor a húst tálra tesszük, a lét pedig a keményítővel besűrűsítjük. Végül ezzel meglocsoljuk a húst, és ízlés szerint valamilyen körettel kínáljuk.
Idén karácsonykor főztem meg a fenti receptet, és lenne néhány hozzáfűznivalóm- persze amellett, hogy könnyen elkészíthető, és igen finom az ízkombináció!
Lehet, hogy a mi kakasunk volt igen megtermett, de sajnos a szalonna íze nem jött ki eléggé, kevésnek bizonyult a 8dkg. Valamint nem lehetett egy fiatal darab sem, mert a kuktában eltöltött negyed óra nem volt neki elég. Majd' 40 percet főztem, és bár a hús levált a csontról, mégis kissé rágós maradt.
Ekkor jutott eszembe, hogy a vörösboros ételekhez a bort általában az elkészítés vége felé adják hozzá, mert (ha jól emlékszem) a bor savtartalma megkeményíti a húst, nem engedi teljesen megpuhulni.
Hogy tényleg ez volt-e a gond, vagy nem főztem elég sokáig...??? Már nem tudom meg, de gondoltam megosztom a tapasztalataimat, hátha másnak hasznosak lesznek.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom