A kacsamájat nyersen kettévágjuk, ereitől megtisztítjuk és már az elkészítés előtt egy nappal előkészítjük. Mély tálba helyezzük, és a
sóból,
cukorból,
borsból készült fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük, meglocsoljuk a muskotályborral, letakarjuk fóliával és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A
mogyoróhagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és forró
vajon néhány perc alatt megpirítjuk, hozzáadjuk a belétől megszabadított, és összemorzsolt hurkát, a
tejszínt és sűrű krémre főzzük össze. Az
almát meghámozzuk, négybe vágjuk,
vajon megpirítjuk, megszórjuk egy kis
cukorral és karamellesítjük. A kacsamájat kivesszük a hűtőből, levesszük a fóliát és negyven percre meleg
vízfürdő fölé helyezzük és a
vízfürdős edénnyel együtt előmelegített sütőbe toljuk, de csupán csak 70 oC-ra. Ezután mázas cserépedényt készítünk elő, az aljára rétegezünk egy sor májat, megszórjuk zseléporral, te
tejére teszünk egy sor hurkakrémet, ezt is megszórjuk zseléporral, a következő sorban lesznek az
almadarabok, aztán egy újabb sor hurka, zselépor és a végén egy réteg máj következik. Lefóliázzuk, te
tejére súlyt helyezünk és egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálra borítjuk és szeletelve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>