A húsokat előkészítjük. A kecsmellet
sóval,
borssal fűszerezzük, felhevített serpenyőben minden oldalát megpirítjuk, először a bőrös felével kezdjük, majd a sütőben is sütjük néhány percig 180 oC-on, bőrös felével lefelé helyezzük a tepsire. Utána kiszedjük és hagyjuk kihűlni, hosszában kettévágjuk és ízlés szerint fűszerezett kacsamájszeleteket teszünk bele. A pacalt hideg
vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetés után a májjal töltött kacsamellszeleteket belecsomagoljuk. Ezeket a kinyújtott tésztára helyezzük és a tészta szélének behajtogatásával kis batyukat formálunk. A tészta szélét bekenjük egy kis
vízzel felvert
tojással, így a batyuk szélei összetapadva záródnak. Ezeket sütőlemezre tesszük, te
tejüket megkenjük
tojással és előmelegített sütőben negyed órán keresztül 200 oC-on sütjük. Amíg sül elkészítjük a
gombát, melyet tisztítás után egy kis
vajon megpirítunk, adunk hozzá egy kis
fokhagymás petrezselymet és néhány percig dinszteljük. Ha a batyuk megsültek, félbevágva a róka
gombával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>