A kacsamájszeleteket tetszőleges fűszerezés után forró serpenyőben megpirítjuk,
zsírját papírral felitatjuk, és hűtőben néhány percig hűtjük. A serpenyőben maradt zsiradékhoz hozzáadjuk a
mézet és az
almabor
ecetet, folyamatos kevergetés mellett besűrűsítjük, beleöntjük a calvadost,
sóval,
borssal ízesítjük, majd tűzről levesszük. Az
almát meghámozzuk, kimagozzuk és nyolcadokra vágjuk. Olvasztott
vajon pici
cukorral megpirítjuk, majd ezt is lecsepegtetjük. A réteslapokat kiterítjük, ecsettel meg
vajazzuk, közepére egy—egy kacsamájszeletet teszünk, mellé tesszük az
almadarabokat, és a tészta négy csücskét egymásra hajtogatjuk. A batyukat ki
vajazott sütőlemezre tesszük és előmelegített sütőben 200 fokon öt-hat percig sütjük. Tálalás előtt meglocsoljuk a korábban elkészített szósszal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>