A kacsát jó előre befűszerezzük a
sóval és
borssal, majd pácolódni hagyjuk, amíg a mártást elkészítjük. Ehhez a cukrot a
vízzel világos színűre karamellizáljuk, besűrítjük a vörösbor
ecettel, hozzáadjuk a meghámozott
narancs és
citrom kifacsart levét, tovább sűrítjük, majd hozzáadjuk a húslevest. Kis lángon 10 percig főzzük, hogy összeérjen. Ha szükséges utána ízesítjük. A
narancshéjat és
citromhéjat apróra vágjuk,
vízben felforraljuk, lecsepegtetjük, majd ugyanezt megismételjük még kétszer. Az olajat és a
vajat egy nagyobb főzőedényben felhevítjük, beletesszük a kacsát, és mindkét oldalát megpirítjuk. Hozzáöntjük az előzőleg elkészített mártást és fedő alatt kb. egy órán keresztül sütjük. Sütés közben gyakran locsolgassuk a szaftjával. Ha a kacsa megsült, a szaftját átpasszírozzuk, és újra forraljuk, majd hozzáadjuk a
narancslikőrt, a
narancs és
citromhéjat. Öt percig még a tűzön hagyjuk, majd a felszeletelt kacsára locsolva tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>