Jókora tepsibe karikázzuk a meghámozott
burgonyát. Meg
sózzuk, rászórjuk a
szerecsendiót, majd rátesszük a vékony karikára vágott vörös
hagymát. Az
almát megmossuk, és héjastul nyolcadokra vágjuk. A kacsáról levágjuk a szárnyakat, a hasából kiszedjük a belsejét. A bőrét jól bevágjuk, kockára, egészen a húsáig. A vágatokat
sózzuk,
fokhagymázzuk. A kacsa belsejét meg
sózzuk,
majoránnával meghintjük, az
almát beletesszük, majd összezárjuk a nyílást. A
burgonyára fektetjük. Alufóliával befedjük, forró sütőbe toljuk, és 1 ½ óráig közepes hőfokon sütjük. Utána megpirítjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>