Egy tálban összekeverünk 4 ek. olajat, az összepréselt
fokhagymát, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a
sót és
borsot, valamint a
borókabogyó őrleményt, majd ebbe pácoljuk 3-4 órára a gyöngytyúk darabokat. A maradék olajban megsütjük a húst, majd kivesszük, és a megmaradt zsiradékban megpirítjuk a felaprózott
hagymát. Ezután hozzáadjuk a páclevet és a zöldséglevest, majd ha felforrt, visszatesszük a húst,
borsozzuk. 20 perccel később a répát is belerakjuk, majd újabb 20 percig főzzük. Eközben egy másik lábosban forró
vízbe
citromlevet öntünk, és ebben 20 percig főzzük a feldarabolt
zellert. Ekkor beletesszük a
krumplit is, majd negyed óra főzés után az egészet pürésítjük. Eközben a
tejfölt, a petrezselymet,
sót,
borsot is belekeverjük. Végül a húst a pürével és a répával együtt tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>