A
csirkemellet bőrözd le, csontozd ki. Az így kapott négy hús mindegyikét lapjában vágd félbe, hajtsd szét. Húskalapáccsal lapogasd meg, fektess rájuk vékony
szalonnaszeleteket, majd a
zsályaleveleket. Az így kapott szeleteket göngyöld fel szorosan, majd ujjnyi vastag szeletekre vágd fel. A kis tekercseket
paradicsom- és
hagymacikkekkel váltakozva húzd nyársra.
sóval,
borssal fűszerezett olajjal kend meg, majd faszénparázs felett, olajjal kenegetve süsd meg. zsenge karottákat kefével súrold le és forrásban lévő
sós
vízben, fedő alatt 1- 2 perc alatt főzd elő. Lecsepegtetés után csavard egyenként egy- egy vékony
szalonnaszeletbe, amely alá egy
zsályalevelet tűztél előzőleg. Faszénparázs felett forgatva addig süsd, míg a
szalonna körös- körül szépen megpirul.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>