Vágd ketté a szárnyakat az ízületeknél. Keverd össze egy edényben a frissen aprított
chilit,
gyömbért,
chiliport, a valamint
citrom- vagy
lime héjat.Dörzsöld a szárnyakra a keveréket, fedd le és hagyd állni legalább 3 óra hosszáig, hogy az ízek összeérjenek.
Egy wokban vagy serpenyőben forrósíts fel két evőkanál olajat közepes lángon, majd a csirkeszárnyakat helyezd bele. Állandó rázás és kavargatás mellett süsd kb. 12 percig míg ropogós- aranybarnára sül a hús. Szükség esetén önts hozzá még olajat. Vedd ki a húst a serpenyőből és csöpögtesd le papírtörlőn. Helyezd a wokba a
koriandert és rázva- dobálva süsd 40 mp-ig. A húst tedd vissza, 90 mp-ig süsd, majd a
szójaszószt valamint a
mézet öntsd rá. Süsd 2 percig rázva dobálva, míg a
méz elolvadt és elkeveredett a többi hozzávalóval. Helyezd a tálalóedényre a szárnyakat és a wok aljáról kanalazd rájuk a szószt.
Díszítsd
koriander vagy
citrom valamint
lime reszelt héjával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>