A megmosott húst leszárítjuk, a combokat a forgónál félbevágjuk, a melleket szintén. Bevagdossuk, majd be
sózzuk. A
sáfrányhoz hozzáadunk 3 evőkanál forró vizet és a
citromlevet, és a húsra öntjük. A
koriandert és a
köményt szárazon megpirítjuk. A
gyömbért és a
fokhagymát felaprítjuk. A
joghurthoz hozzáadjuk a fűszereket, majd beletesszük a húst, és másnapig hűtőbe tesszük. Utána kiszedjük a
joghurtból és negyed órát sütőben megsütjük. Rálocsoljuk a felolvasztott
vajat és a maradék
joghurtot, majd 30 percig közepes fokozaton sütjük. A
paradicsomot és a
salátát darabokra vágjuk, egy tálra tesszük, majd rárakjuk a húst és a
citromkarikákkal tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>