Füstölt paprikás csirke spanyol rizzsel receptHány személyre: 4 személyre
» 2 ek. extra szűz
olívaolaj» 2 ek. friss
citromlé
» 1 ek. füstölt fűszer
paprika, 1 gerezd
fokhagyma, finomra vágva
» 1 db csirke, nyolcfelé vágva
»
só és frissen őrölt fekete
bors»
citromszeletek, a tálaláshoz
»
rizs:
» 1 piros kaliforniai
paprika» 1 chorizo kolbász, 1 nagy fej lila
hagyma, csikkekre vágva
» 2
paradicsom, cikkekre vágva
» 1 nagy piros csili, 2 ek. extra szűz
olívaolaj» 2 gerezd
fokhagyma, finomra aprítva
» 1,5 csésze rövid szemű
rizs» csipetnyi
sáfránybibe
» 2 1/4 csésze csirkealaplé
» 3 ek. finomra vágott friss
petrezselyemzöld
»
só és frissen őrölt
bors
Keverjük össze az olajat, a
citromlevet, a
paprikát és a
fokhagymát. Tegyük bele a csirkét,
sózzuk,
borsozzuk, és tegyük 2 órára a hűtőbe.
Melegítsük elő a grillsütőt. Grillezzük meg a kaliforniai
paprikát, majd takarjuk le celofánnal, majd amikor kihűlt, hámozzuk meg, és vágjuk csíkokra. A chorizót is süssük meg, vágjuk karikára és tegyük félre. A
paradicsomot és a
hagymát kenjük meg olajjal, és süssük meg őket is.
Az olajat melegítsük fel egy lábosban, tegyük bele a
fokhagymát, és pirítsuk meg. Adjuk hozzá a
rizst, a
sáfrányt, és kevergessük, amíg az olaj bevonja a
rizsszemeket. Adjuk hozzá a
paprikát, a
hagymát, a
paradicsomot, a chorizót, a csilit, az alaplevet, és forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, fedjük le, és főzzük, amíg a
rizs megpuhul.
A csirkét grillezzük meg. A
rizst keverjük össze a
petrezselyemmel, és
sózzuk,
borsozzuk.
A csirkét forrón tálaljuk a rizzsel és a
citromgerezdekkel.
Előkészület: 30 perc.
Sütési, főzési idő: 40-50 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>