Fűszeres grillcsirke John Gleeson módra receptHány személyre: 4-6 személyre
» A fűszerkrémhez:
» 5 ek.
olívaolaj» 2 ek. dijoni
mustár» 1 ek. reszelt
narancshéj
» 2 tk. durva szemű tengeri
só» 1,5 tk. szárított
kakukkfű» 1 tk. szárított
zsálya» 1 tk. szárított
rozmaring» fél tk. frissen őrölt fekete
bors» 4 kicsi, konyhakész csirke
» 1 bio
narancs, négy gerezdre vágva
» 1 kis marék
almafaszilánk, 30 percre
vízbe áztatva
Keverjük össze a fűszerkeverék hozzávalóit. A csirkéket mossuk meg, és töröljük szárazra.Kívül-belül kenjük be a fűszerkeverékkel, tegyünk a hasukba 1-1
narancsgerezd kifacsart levét, és a
narancsgerezdet is. a lábaikat kötözzük össze.
Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. A faszénrakás közé helyezzünk egy csepegtetőtálat. A faszilánkot csepegtessük le, és tegyük a parázsra. Tegyük a
rácsra a csirkéket, és süssük lefedve 50-60 percig. Sütés közben többször forgassuk. Vegyük le a csirkéket a grillről, és pihentessük 5-10 percig. Vágjuk el a cérnát, majd
rizságyon tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>