» 2 kicsontozott csirkemell (8 filére vágva) » 400 g rövid szemű rizs » 90 g kis kockára vágott parmezánsajt » 90 ml száraz fehérbor » 60 ml extraszűz olívaolaj » 8 szelet pancetta vagy bacon » 8 friss zsályalevél » fél teáskanál frissen reszelt szerecsendió » só
Forraljunk sós vizet egy fazékban. Szórjuk bele a rizst és 15 perc alatt főzzük puhára. Szűrjük le és csöpögtessük le. Tegyünk a csirkemellekre 1-1 szelet bacont, kevés parmezánt és zsályalevelet. sózzuk, szórjuk meg szerecsendióval. Tekerjük fel a szeleteket és szúrjuk át fogpiszkálóval. Süssük meg olajban, locsoljuk meg fehérborral. Süssük még 12 percig, időnként megforgatva. Rizzsel, forrón tálaljuk.
Elkészítési idő 40 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom