» 750 g kis darabokra vágott, csont és bőr nélküli csirkecomb » 400 g hámozott paradicsom konzerv » 90 ml sűrű görög joghurt » 1 vékony szeletekre vágott hagyma » 2 gerezd fokhagyma, zúzva » 1 evőkanál őrölt kömény » 2 teáskanál frissen reszelt gyömbér » 2 teáskanál őrölt koriander » 2 teáskanál mustármag » 2 teáskanál édesköménymag » 3 evőkanál mogyoróolaj » friss korianderlevél, frissen főzött basmati rizs, » mangócsatni a tálaláshoz
Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat, és a csirkét adagonként süssük meg 3-4 perc alatt. Vegyük ki, majd öntsük a serpenyőbe a maradék olajat. A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért 3 perc alatt pirítsuk meg. Adjuk hozzá a köményt, a koriandert, a mustár- és édesköménymagot. Pirítsuk addig, amíg illatozni kezd. Tegyük bele a csirkét és a paradicsomot, majd csökkentsük a hőfokot és kevergetve 10-12 percig főzzük. Tegyük tányérba, szórjuk meg korianderrel. Joghurttal, rizzsel és mangócsatnival tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom