Ujjnyi karikákra szeleteljük az
almákat. Megfőzzük a
rizst. Serpenyőben megpirítjuk a darált húst,
sózzuk, némi
kakukkfűvel ízesítjük. Mikor már félig megsült a hús, hozzátesszük a lereszelt
almavégeket. Kevés keverés után 1 evőkanál
liszttel és fél dl
tejjel hozzáöntve megkrémesítjük a keveréket. 1-2 percnyi pirítás után levesszük a tűzről. Az időközben megfőtt a
rizst hozzákeverjük a húshoz úgy, hogy kb. fele-fele arányban legyenek. Egy jókora tűzálló tálat kikenünk olajjal, belefektetjük az
almaszeleteket és egyenletesen elosztva, kis halmokat képezve rájuk kanalazzuk a tölteléket. Sütőben kb. 10-15 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>