Először is megtisztogatom a csirkeszárnyakat, aztán elkészítem a pácot. Egy keverőtálba szórok egy kis
vegetát - úgy 2-3 evőkanálnyit -, egy kávéskanálnyi
borsot, egy csipetnyi
rozmaringot és
oregánót, majd az egészet 3-4 evőkanálnyi olajjal összekeverem. Ebben megforgatom a csirkeszárnyakat, úgy hogy mindenhol érje őket a fűszeres olaj. Következő lépésként 1 púpos evőkanál kristálykristály
cukorral meghintem a
szilvákat, majd néhány perc elteltével egy kevéske vizet öntök alájuk, hogy könnyebben párolódjanak. Amíg a
szilva puhul, megsütöm a csirkeszárnyakat. Serpenyőben egy kicsit elősütöm őket, két-három fordítás mellett készre pirítom. Amíg a csirkeszárnyak készülnek, a
szilvából elkészítem a krémet. A lábosból egy szűrőbe töltöm a
szilvát és egy kicsit átpasszírozom, majd amint kihült hozzáadom a
tejszínhabot, óvatosan összekeverem és már tálalhatom is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>