Egy közepes serpenyőben olajat forrósítunk. Kettévágjuk keresztben a csirkecombokat, pontosan a csontok mentén. A kettévágott csirkecombokat be
sózzuk, meghintjük egy kis szárított
kakukkfűvel és belefektetjük a fűszerezett húsdarabokat a serpenyőbe tesszük. Kisütjük. Miután a húsok egyik fele már lepirult, megfordítjuk őket. Amíg a hússzeletek pirulnak, leszűrjük a barackkonzerv levét. Ha eltelt a második sütési idő, a serpenyőbe tesszük a leszűrt barack-feleket is. Így egy keskeny karamellréteg képződik a húsokon, ami még finomabbá varázsolja ételünket. Addig sütjük a gyümölcsöket, amíg át nem melegednek. Ha kész, kiszedjük a combokat és a barackokat egy tányérra. A serpenyőben maradt karamelles zsiradékba 1 evőkanálnyi
lisztet szórunk, ráöntjük a barack levét, és kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük az így keletkező öntett. Ha már szép sima, hozzáöntünk egy kis
tejszínt, és ezzel besűrítjük a mártásunkat. Forrásig kevergetjük, majd levesszük a tűzről és már csak a tálalás van hátra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
Mi ez?
2015-12-09 18:53
Gondoltam megpróbálom, hátha én vagyok a hülye, de úgy látszik nem. Serpenyőben két csepp olajon csirkecombot sütni alapól rettenetesen szar ötlet, de ez még nem is lenne akkora gond. Mitől barackos? Hogy odadobsz mellé fél percre pár szelettel? Hmmmm...Ízek harmóniája.
Komolyan nem értem hogy kellene a "karamellrétegnek" a combokra kerülnie, azt meg végképp nem, hogy ebben a cukros olajos szarban hogy keversz lisztet csomómentesre.
Nem éri meg ezzel szopni.Aki valami hasonlót akar, basszon be pár combot egy tepsibe, amikor félig megsült dobjon mellé barackot, azt jól van.
Amúgy végül ami kijött végeredménynek az egy ízetlen szar. Szerencsére nagyjából 1500 forintot basztunk csak ki az ablakon, de azért megkérném a kedves "szerzőt", abban az esetben ja a többi receptje is ilyen ízekben gazdag finomság, akkor inkább tartogassa a saját családjának, ahelyett hogy az interneten villogna vele. Talán nem mindenki, de mi biztosan jól járunk vele.