Egy
vegetával ízesített
vízben megfőzzük a
lencsét. Amíg fő a
lencse, kicsontozzuk a csirkecombokat. A csontról levágott húst megszórjuk
vegetával és
zöldfűszereket (kakukkfüvet,
oregánót) vágunk bele. A
banán felét ízesített húsra tesszük és feltekerjük. fogpiszkálóval kétoldalt megtűzzük, hogy ne jöjjön szét sütés közben,. Egy serpenyőben, kevés olajon pár perc alatt mindkét oldalát elősütjük, majd kevés vizet öntünk alá és így serpenyővel együtt, 30-40 percre betoljuk a sütőbe. Amíg a csirke megpirul, elkészítjük a köretet. 1 fej vörös
hagymát keskeny szeletekre vágunk. 3 evőkanál kristálycukrot forró serpenyőben megolvasztunk, majd hozzádobjuk a
hagymaszeleteket és rányomunk 1
citrom levét. Gyors keverés után kb. 0,5-1 dl
víz hozzáadásával megpároljuk. Utol
só lépésként a karamelles
hagymához szórjuk a megfőtt, leszűrt
lencsét és a szín és íz hatás fokozásaként apróra vágott petrezselymet hintünk rá. Mikorra elkészül a köretünk, megsült a hús is, így nincs más hátra, jöhet a tálalás.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>