Grillezett padlizsán misomártásban receptHány személyre: 4 személyre
» 2 közepes
padlizsán»
só» 2 ek. növényi olaj
» 1 ek.
szezámmag, enyhén megpirítva
» párolt
rizs, a tálaláshoz
» Misomártás:
» 3/4 csésze dashi alaplé
» fél csésze fehér misokrém
» 3 ek.
cukor» 3 ek. mirin
» 3 ek. sake
A
padlizsánokat vágjuk hosszában félbe, és vagdossuk be a húsát.
sózzuk be, és hagyjuk 30 percig állni.
Mártás:
Keverjük össze a dashi alaplevet, a misokrémet, a cukrot, a mirint és a sakét, majd forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, és kevergetve sűrítsük be.
Rázzuk le a
padlizsánról a
sót, és töröljük meg papírtörlővel. A grillsütőt melegítsük elő, locsoljuk meg a
padlizsánokat olajjal, majd süssük meg őket. Kanalazzuk a te
tejükre a mártást, és süssük készre. Szórjuk meg
szezámmaggal, és tálaljuk rizzsel.
Előkészület: 20 perc.
Sütési, főzési idő: 10-20 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>