Bárányborda fokhagymás burgonyapürével receptHány személyre: 3-4
» 12 szelet bárányborda vagy gerinc
» 1 ek.
citromlé
» 1 ek. olaj
»
só» 1 tk.
oregánó» csipetnyi őrölt
bors»
fokhagymás
burgonyapüré:
» 1 tk. olaj
» 1 nagy, finomra kockázott vörös
hagyma» 2 tk. frissen nyomott
fokhagyma» 75 dkg meghámozott, egyenletes méretűre vágott burgony
» 1/2 csésze
tej» 1 ek.
vaj» 2 ek. reszelt
parmezán sajt» Tálaláshoz:
» 1/2 csésze vörösboros-
fokhagymás páclé
» kis csokor rucola
Keverjük össze a
citromlevet, olajat,
oregánót,
sót, majd kenjük meg vele a hússzeleteket. Őröljük rá a
borsot, és hagyjuk 30 percig állni.
Burgonyát egy lábos
vízben forraljuk föl. Kis lábosban melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a
hagymát, és keverjük el. Fedjük le, és 6 percig pároljuk. Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a
fokhagymát, és addig főzzük, míg a
hagyma aranysárga nem lesz.
Törjük össze a
krumplit a
tejjel és
vajjal együtt. Keverjük hozzá a
hagymát és a
parmezánt.
Melegítsük forróra a grillsütőt, fújjuk be olajspray-vel. Húst süssük oldalanként 3 percig, és kenegessük
citromleves olajjal.
Melegítsük meg a
fokhagymás-vörösboros páclét. Tegyük tányérra a
burgonyapürét, húst, és locsoljuk meg a szósszal. Rucolával díszítsük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>