Tandoori csirkecomb receptHány személyre: 6
» 6 egész csirkecomb felsőcombbal együtt
»
só» 25 dkg natúr
joghurt» tandoori-szósz vagy fűszerkeverék
» 1 ek. olvasztott
vaj» Tálaláshoz:
» ropogós
salátalevelek
» 1
citrom» 1 csomag lapos kovásztalan kenyér vagy tortilla
Bőrözzük le a húst, majd nyárssal szurkáljuk meg.
sózzuk meg egy kicsit.
Keverjünk a
joghurthoz 4 ek. tandoori-szószt. Dörzsöljük be vele a húst, majd tegyük a hűtőbe 6 órára.
Rakjuk a húst kikent, lapos tepsibe. Öntsük a maradék páclevet a tálba, olvasszuk fel a
vajat, és keverjük a pácléhez.
Készítsük elő a grillsütőt alutálcás sütéshez, és az alutálcába öntsünk egy kis vizet.
Fektessük a húst a beolajozott
rácsokra, lefedve süssük 45 percig. Mielőtt kész, kenjük meg többször páclével. Utol
só 5 percben a tortillák is kerüljenek a grillre.
Ha kész a hús, fektessük
salátaágyra, és
citromkarikákkal díszítsük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>