Csirkenyárs mogyoróbundában receptHány személyre:
» 3
csirkemellfilé
» 1 1/2 csésze satay páclé
» 3/4 csésze
sótalan, törött, pörkölt földi
mogyoró» 20 darab, 15 percre beáztatott bambusznyárs
» Tálaláshoz:
» 1 kigyó
uborka, zöldséggyaluval hosszú szalagokra vágva
Tegyük a filéket sima oldalukkal lefelé két folpack közé, majd klopfoljuk ki őket. Vágjuk ujjnyi csíkokra, rakjuk egy edénybe, és öntsünk rá kb. fél csésze pácot, forgassuk meg a húst, majd 2 órára tegyük a hűtőbe.
Húzzunk a nyársara 1-1 hosszú csíkot, kenjük meg a páclével, majd sütésig tegyük a hűtőbe. Vegyünk elő 1 csésze páclevet, öntsük egy tálba, ezzel kenjük meg a húst sütés közben.
Készítsük elő a grillsütőt, majd rakjuk a nyársakat a beolajozott
rácsokra. Süssük oldalanként 3 percig.
Tegyünk lapos tálcára alufóliát, és szórjuk meg törött
mogyoróval. A húst nyomkodjuk bele a
mogyoróba. Uborkával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>