Mézes-citrusos sertéskaraj receptHány személyre: 4-6
» 6 vastag szelet karaj
» Páclé:
» 2 ek.
méz» 1 ek.
narancshéj
» 1/4 csésze
narancslé
» 1 1/2 ek.
szójaszósz
» 1 1/2 ek. dijoni
mustár» 2 tk. frissen nyomott
fokhagyma» 1 tk. frissen aprított
gyömbér» Köret:
» 1 1/2 kg sárga húsú, apró, sütni való
burgonya» 2 ek.
vaj, összekeverve 1 tk. összenyomott
fokhagymával
» 1 félbevágott
citrom
Keverjük össze a páclé hozzávalóit, majd a felével kenjük be a húst. A
burgonyákat csomagoljuk alufóliába.
Készítsük elő a grillsütőt alutálcás sütéshez. Helyezzük a húst a tálca fölé beolajozott
rácsokra. Rakjuk a
burgonyát közvetlen hő fölé. Süssük 7 percig.
Ha kész a
burgonya, vegyük le a grillről, kenjük meg a húst páccal, majd fordítsuk meg. Csukjuk le a fedelet, és süüsk 5 percig.
Rakjuk a
citromot közvetlen hő fölé, és kenjük meg a páclével. Süssük oldalanként 2 percig.
Csomagoljuk ki a
burgonyát, vágjuk félbe, és kenjük meg a
fokhagymás
vajjal. A húst a
burgonyával és a
citrommal tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>