Keverjük össze a
mézet,
citromhéjat és a
chilit, ez lesz a máz. Kenjük meg vele a húst, majd tegyük a hűtőbe.
Rakjuk a
burgonyát alufóliás tálcára. Keverjük össze a
citromborsot,
fokhagymát, olajat és a vizet, és ezt öntsük a
burgonyára.
Vágjuk félbe hosszában az
endíviát, majd a feleket 3-3 szeletre. Szúrjunk beléjük egy-egy nyársat.
Készítsük elő a grillsütőt alutálcás sütésre. Helyezzük a húst az alutálca fölé a beolajozott
rácsokra. Rakjuk mellé a
burgonyát. Kenjük meg a húst a páccal, és süssük 60 percig. Majd kenjük be újra a páccal és lefedve süssük még egy órán át.
A hús akkor kész, ha szaftot ereszt.
Melegítsük fel a
burgonyát, grillezzük meg az
endíviát, közben kenegessük páccal. Hússal és
burgonyával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>