Báránysült grillezett spárgával receptHány személyre: 6
» 2 szelet kb. 60-60 dkg-os bárányhús
» 1/2 csésze
méz» 1 tk.
fokhagyma» 2 ek.
szójaszósz
» 4 kis fej meghámozott, négybe vágott vörös
hagyma» 2 csokor friss
spárga» beáztatott bambusznyársak
Rakjuk a húst kikent alufólia edénybe, borítsuk be
szójaszósszal,
mézzel,
fokhagymával, és 1 órára tegyük a hűtőbe. Sütés előtt hagyjuk szobahőmérsékleten 20 percig. Szórjuk a hús köré a
hagymát és kenjük meg páclével.
Tűzzük össze a
spárgák alját és te
tejét bambusznyárssal. Húzzuk szét, hogy a
spárgák között legyen egy kis hely. Kenjük meg mindkét oldalukat olajjal.
Készítsük elő a grillsütőt alutálcás sütésre. Rakjuk a húst a grillre, kenjük be páclével, csukjuk le a fedelét, és süssük 20 percig. Majd fordítsuk meg a húst és a
hagymát, és ezt is kenjük be páccal. Süssük 10 percig.
Tegyük a
spárgát a grillre, és kenjük meg a te
tejét páclével. Süssük 2-3 percig.
Szeleteljük fel a húst, majd
hagymával és
spárgával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>