Marokkói bárányborda kuszkusszal receptHány személyre: 3-4
» 12 szelet kiklopfolt bárányborda
» 2 tk.
olívaolaj» marokkói fűszerkeverék
»
kuszkusz:
» 1 1/2 csésze instant
kuszkusz» 1 1/2 csésze forrásban lévő
víz» 1/2 tk.
só» 1 ek.
vaj» 5 fél aszalt sárgabarack
» 2 ek. pirított reszelt
mandula
Dörzsöljük be a húsokat olajjal, és szórjuk meg fűszerkeverékkel.
Rakjuk hűtőbe, és sütés előtt hagyjuk állni 15 percig szobahőmérsékleten.
Szórjuk a
kuszkuszt egy tálba. Forraljuk fel a
sós vizet, öntsük a
kuszkuszra, keverjük össze, és hagyjuk állni 5 percig, míg be nem szívódik a
víz.
Béleljük ki a gőzölőedényt kör alakú, az edény aljánál nagyobb darab sütőpapírral. Szúrjunk nyárssal lyukakat a papírra. Kanalazzuk bele a
kuszkuszt az edénybe. Szórjuk rá a sárgabarackot, és tegyük az edényt forrásban lévő
víz fölé, és gőzöljük 20 percig. Adjuk hozzá a
vajat és a
mandulát, majd keverjük össze.
Készítsük elő a grillsütőt kétzónás, közvetlen sütésre. Rakjuk a gőzölőedényt a sütőlap szélére, és tartsuk melegen. Tegyük a húst a grillsütő legmelegebb részére, süssük 2 percig, majd a 2. zónába is 2 percig.
Döntsük meg a gőzölőedényt, hogy a
kuszkusz az oldalába essen, és borítsuk a tálra. Rendezzük el körülötte a húst.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>