» 400 g friss tonhalfilé egyben, bőre nélkül, kockára vágva » 1 citrom frissen facsart leve » 180 ml extraszűz olívaolaj » 20 fekete olajbogyó, összevagdalva » 2 gerezd fokhagyma, összenyomva, de egészben » 500 g paradicsom, meghámozva, összevagdalva » só és frissen őrölt bors » 500 g kagylótészta » friss bazsalikomlevél, összetépkedve
A tonhalat tegyük egy tálba, locsoljuk meg citromlével, és 60 ml olajjal. Adjuk hozzá az olajbogyót, és hagyjuk állni 30 percet. Forrósítsunk fel 60 ml olajat, süssük benne a fokhagymát 12 percig. Hagyjuk kihűlni, és távolítsuk el a fokhagymát.
A paradicsomot vágjuk fel apróra, sózzuk meg és hagyjuk 15 percig állni. Keverjük össze a paradicsomot és a fokhagymás olajat a tonhallal, sózzuk és borsozzuk meg.
A tésztát főzzük ki sós vízben 3-4 perc alatt, szűrjük le, majd csepegtessük le és szárítsuk meg konyharuhán. Tegyük egy salátástálba, locsoljuk meg a maradék olajjal, tegyük hozzá a tonhalat és a bazsalikomot, keverjük össze és tálaljuk.
Elkészítési idő 32-35 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom