A
majonézhez a
fokhagymát összezúzzuk, majd habosra keverjük a
tojássárgájával. Utána folytonos keverés mellett apránként hozzáadjuk az olajat, a
citromlevet,
sót és
borsot.
Egy
rácsot beolajozunk, majd a zöldségeket egészben, héjastul rátesszük. Forró sütőben 6-8 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk. Amikor a héja már fekete, nedves konyharuhával leborítjuk, majd amikor kihűl, lehúzzuk a héját. Húsát felkockázzuk, és összeforgatjuk.
Az
olívaolajat elkeverjük a felaprított
petrezselyemmel, összenyomott
fokhagymával,
sóval és
borssal. Ráöntjük a zöldségekre, felmelegítjük, majd a
majonézzel tálaljuk.
Francia kenyeret adhatunk hozzá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>