» 300 g füstölt lazac, vékony szeletekre vágva » 250 g zsenge spenótlevél » 60 ml mirin (édes, japán főzőbor) » 60 ml szójaszósz » 2 avokádó » 2 evőkanál szezámmag » 2 evőkanál növényi olaj » 1 evőkanál finom cukor
A szezámmagot 4 perc alatt pirítsuk meg zsiradék nélkül. Egy serpenyőben keverjük össze a japán főzőbort, a szójaszószt, az olajat és a cukrot. Forraljuk fel és keverjük addig, amíg a cukor felolvad. 1 percig forraljuk. Az avokádót hámozzuk meg és vegyük ki a magját. Vágjuk fel vékony szeletekre. A zsenge spenótleveleket és az avokádószeleteket tegyük egy tányérra, tetejére helyezzük rá a lazacot és locsoljuk meg a meleg szójaszószos keverékkel. Szórjuk meg szezámmaggal és tálaljuk.
Elkészítési idő 15 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom