» 750 g sütőtök » 150 g összemorzsolt kecskesajt » 125 g zsenge spenótlevél » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » 2 evőkanál balzsamecet » 1 evőkanál világosbarna cukor » só és frissen őrölt fekete bors
A sütőt melegítsük elő 230 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit. A sütőtököt vágjuk vékony cikkekre. Keverjük össze az olívaolajat, a balzsamecetet és a barna cukrot, majd sózzuk és borsozzuk meg. A sütőtököt rázzuk össze ezzel a keverékkel, és tegyük a tepsibe. Kb. 15 perc alatt süssük puhára és barnára. 5 percig hagyjuk hűlni. A sütőtököt a spenótlevelekkel díszítsük, és a tányérra helyezzük. Szórjuk meg a sajttal és locsoljuk meg a tepsiben maradt szafttal, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom