Hámozzuk meg a répát és a retket, mossuk meg, majd reszeljük le őket nagyobb lyukú reszelőn. Az
uborkát mossuk meg, majd hámozás nélkül vékonyan szeleteljük fel. Szedjük szét a
salátát vagy porcsit leveleire, majd mossuk meg.
Húzzuk le a makréla bőrét, vágjuk fel a húsát közepes vastagságú szeletekre.
Öntet:
A
citromot mossuk meg, majd reszeljük le a héját, és csavarjuk ki a levét. Egy tálba tegyük bele az
almabor
ecetet, a
citromlevet, majd
sózzuk, adjuk hozzá az olajat, a
tejszínt, folyamatos kevergetés mellett, majd a végén keverjük bele a
citromhéjat.
A retket, a
sárgarépát, a
salátát és az
uborkát tegyük az öntetes tálba, keverjük össze, majd tegyük mélytányérokra, tegyük rá a makrélaszeleteket és díszítsük egy kis
retekkel.
Mindössze 20 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>