A
burgonyát főzzük 15-20 percig lobogó
vízben. Egy tésztafőző edényben 10 percig főzzük a kagylókat, amíg ki nem nyílnak. Vegyük ki a húst a kagylóhéjból. Tegyük egy tálba és locsoljuk meg
citromlével. Hámozzuk meg a
burgonyát, karikázzuk fel és adjuk a kagylókhoz.
Öntet:
Vágjuk fel apróra a
mogyoróhagymát, és a
fokhagymát. A
zellerágat vágjuk vékonyra. Vágjuk apróra a turbolyát. Egy edényben keverjük össze a
fokhagymát, a
mogyoróhagymát, a
zellert, a
fehérbort, az olajat, majd
sózzuk és
borsozzuk. Öntsük a kagylókra. keverjük össze, majd szórjuk meg a turbolyával, és langyosan tálaljuk.
Mindössze 40 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>