A
paradicsomok te
tejét levágva kikanalazzuk a húsukat, majd a kikanalazott részt felaprítjuk. A felmelegített
olívaolajban pirítsuk meg a feldarabolt póré- és vörös
hagymát, ezután tegyük bele a
paradicsom húsát, a
mentát, a ribizlit, a
rizst, a fenyőmagot, a petrezselymet,
sót és
borsot és az egészet addig pirítsuk, amíg jól átmelegszik. A
paradicsomokat töltsük meg ezzel a keverékkel, majd tegyük vissza rájuk a te
tejüket.
A zöldséges erőlevessel keverjük össze a
fehérbort és a
fokhagymát, utána ezzel meglocsoljuk a
paradicsomokat és 180 fokos sütőben negyed órán át sütjük őket. Ezalatt megtisztítjuk a
spenótot, majd amikor átsült a
paradicsom, azt kivesszük a léből a
fokhagymával együtt és beletesszük a
spenótot, majd elkeverjük benne. Tálaláskor egy adag
spenótra egy
paradicsomot teszünk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>