A kenyeret előbb kockákra daraboljuk, azután megforgatjuk az
olívaolajban és a felaprított
rozmaringban, majd 200C - os sütőben kb. 5 percig pirítjuk. Amíg a kenyér pirul, addig elkészítjük az öntetet. Ehhez először a
paradicsomok héját
olívaolajjal bekenjük, és így egészben barnulásig pirítjuk őket egy lábosban, utána pedig a megmaradt olajjal pépesre keverjük.
A többi zöldséget is előkészítjük ( kimagozzuk és felaprítjuk ) majd a kenyérkockákat, az olajbogyókat, az
uborkát, a
hagymát, a
paradicsomot és a
bazsalikomleveleket behelyezzük egy tálba és a
majoránnával, illetve a
mentával ízesítjük, végül ráöntjük az öntetet és az egészet alaposan összekeverjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>