» 50 g konzervszardella » 1 ek. olívaolaj » 1 hagyma » 2 gerezd fokhagyma » 1 cukkini » 400 g konzervparadicsom, darabokra vágva » 1 l csirkealaplé » 2 ek. száraz sherry » 75-75 g fekete és zöld olívabogyó, vékonyan felszeletelve » 425 g konzervbab » 400 g friss tonhal » 1 citrom leve » 25 g oregánólevél » 25 g bazsalikomlevél, össtetépkedva » só és bors » ropogós kenyér
Az olívaolajon elkezdjük sütni a lecsepegtetett és felvágott szardellát, majd hozzákeverjük a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a felkockázott cukkinit. Néhány perc után a paradicsomot is beledolgozzuk, majd felöntjük a húslevessel és rálocsoljuk a sherryt. Negyed óráig pároljuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ezután a felkockázott tonhalat és a babot adjuk hozzá további negyed óráig rotyogtatva. A citrom levével pikánssá tesszük, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük. Tálaláskor pirított kenyeret és olívaolajat kínálunk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom