Forraljunk
sós vizet, és főzzük meg 2 percig a rákokat. Csepegtessük le, vegyük le a páncélokat, a húst tegyük egy tálba. a
cukkinit karikázzuk fel, és olajon futtassuk meg 3 percig,
sózzuk,
borsozzuk. Csepegtessük le és szárítsuk meg papírtörlőn. Mossuk meg és szárítsuk meg a
salátát. Vegyük ki az olajbogyó magját.
Öntet:
4 evőkanál
olívaolajat habverővel keverjünk össze 3 evőkanál
citromlével,
sózzuk,
borsozzuk. Öntsük a felét a rákokra, keverjük jól át. A másik felét öntsük a
salátára. Vágjuk apróra a turbolyát. Tegyük a
cukkinit a tányérokra, adjuk hozzá a rákokat, a
salátát és a fekete olajbogyót. Szórjuk meg turbolyával, és tálaljuk.
Mindössze 30 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>