Hámozzuk meg a
fokhagymát, vágjuk félbe, vegyük ki a középső zöld részét. Tegyük őket hideg
vízbe, forraljuk fel, és amint forr, öntsük le, majd tegyünk rá hideg vizet, és még kétszer ugyanígy. Végül pépesítsük a
fokhagymát. keverjük össze az
ecetet a
sóval, a
borssal, adjuk hozzá sugárban az olajat, adjuk hozzá a
fokhagymapürét, és a kis darabokra aprított algát. Jól keverjük össze. A
paradicsomot mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre. Az
uborkát hámozzuk meg, vágjuk fel vékony szeletekre, majd a
hagymát is vágjuk apróra. Keverjük össze a hozzávalókat egy tálba, és adjuk hozzá a rákot. Öntsük rá a
fokhagymás öntetet, keverjük össze, és hideg helyen hagyjuk állni. Olívabogyókrémes pirítóssal tálaljuk.
Mindössze 40 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>