Néhány szőlőszemet félreteszünk, a többit kettévágjuk. A
zellert és a
sárgarépát meghámozzuk, majd nagyon vékony csíkokra vágjuk, rálocsoljuk a
citromlé felét, majd összekeverjük a szőlővel, és lefedve hűtőbe tesszük.
A
szezámmagot zsiradék nélkül megpirítjuk. A
joghurtot kikeverjük a
majonézzal,
mustárral és a felaprított
kaporal, majd a
szezámmagot is hozzáadjuk, és
sóval,
borssal ízesítjük.
Az édes
köményt meghámozuk, majd vékonyan felszeleteljük, ráöntjük a maradék
citromlevet, és egy tálon elrendezzük. A szőlős keveréket rátesszük, és a félretett szőlőszemekkel díszítjük.
Csak tálaláskor keverjük hozzá az öntetet.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>