Hántsunk le a
padlizsánról hosszában egy csík héjat, vágjuk hosszában félbe.
sózzuk meg a vágásokat, majd pihentessük 20 percig.
Tisztítsuk meg a
hagymát, és vágjuk karikára. Tisztítsuk meg a
fokhagymát és vágjuk apróra. A
paradicsomot vágjuk kis kockára. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és kenjünk meg kevés olajjal egy tűzálló tálat.
Vágjuk négyfelé a
paprikát, vegyük ki a magját, és vágjuk vékony csíkokra. Mossuk le a
padlizsánt, nyomkodjuk szárazra, és tegyük egymás mellé, a vágással felfelé a tálba.
Forrósítsuk fel egy serpenyőben az
olívaolaj felét. Pároljuk benne üvegesre a
hagymát és a
fokhagymát. Adjuk hozzá a
paradicsomot és a
paprikát, valamint a petrezselymet. Ízesítsük
sóval,
borssal, kevés
cukorral, majd keverjük bele a maradék
olívaolajat.
Töltsük a zöldséget a
padlizsánba, és öntsünk rá kevés vizet. A maradék tölteléket tegyük a
padlizsán te
tejére. Süssük a sütőben 20 percig.
Vegyük ki a tálat, és hagyjuk benne kihűlni a
padlizsánt.
Tálalás előtt csepegtessünk rá
citromlevet.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>