Tegyük a
lisztet egy tálba, nyomjunk bele mélyedést, morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk bele a cukrot, és a két hozzávalót keverjük össze 150 ml
vízzel. Szórjunk rá kevés
lisztet, takarjuk le, és pihentessük meleg helyen 1 órát.
Öntsük bele a maradék vizet, az
olívaolaj felét, a
sót, és gyúrjuk sima tésztává. Hintsük meg
liszttel, és pihentessük meleg helyen újra 1/2 órát.
Melegítsük elő 220 fokra a sütőt. Gyúrjuk át a tésztát, osszuk kétfelé, és formáljunk belőle két hosszúkás lepényt.
Nyomkodjuk be a tészta felületét
rács alakban, a széleit kicsit hajtsuk fel. Kenjük meg a lepényt a maradék olajjal, szórjuk meg köménnyel, és pihentessük 1/4 órát. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük 20 percig.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>