Fürj szőlőlevélben - Spanyolország receptHány személyre: 8 személyre
» 8 kis fürj
»
só és
bors» 2 evőkanál
olívaolaj» 24 nagy kimagozott fehér szőlőszem
» 8 szelet serrano
sonka» 16 szőlőlevél
» 120 ml száraz sherry
» 1 evőkanál
konyak» 4 szelet fehér kenyér héj nélkül
»
olívaolaj» fekete szőlő vagy
narancsszeletek
Tisztítsuk meg, folyó
víz alatt öblítsük át a fürjeket, majd
sóval és
borssal szórjuk meg. Olívaolajban megsütjük, utána a szőlőszemeket és hármasával rakjuk bele a fürjekbe, majd tekerjük körbe a
sonkával és göngyöljük bele a megtisztított, valamint beolajozott szőlőlevelekbe. Kössük át egy zsinórral és előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük meg. Pirítsuk meg a kenyereket, a te
tejére helyezzük a fürjeket.
A sherryt és a
konyakot összefőzzük, megfelelően fűszerezzük. Tálaláskor a fürjek mellé kínáljuk, szőlővel vagy
narancs cikkelyekkel díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>