» 1 db nagy piros édes paprika » 650 g konzervtonhal » 2,5 evőkanál fehér borecet » 1/3 csésze (90 ml) hidegen sajtolt olívaolaj » 1 közep. vöröshagyma » 1 gerezd fokhagyma » 2 teáskanál apróra vágott kapribogyó » 1 evőkanál apróra vágott kapros csemegeuborka » frissen őrölt fekete bors » só » cukor
A paprikát süssük meg, hogy bekormozódjon. Ezután tegyük egy zacskóba, fedjük le egy fél órára, majd ezután húzzuk le héját, magozzuk ki, és vékonyan hosszában vágjuk fel.
A tonhalat csepegtessük le, majd vágjuk fel és dolgozzuk össze a paprikával.
Keverjük össze az olajat az ecettel, majd dolgozzuk bele a felvágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a kapribogyót és a csemegeuborkát. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
Ezt a szószt a tonhalas paprikára locsoljuk és egy ideig állni hagyjuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom