Főzzön 5 csészényi csirkehúslevest egy mély fazékban, adjon hozzá másfél teáskanálnyi
sót, 1 hámozott
hagymát és fél teáskanálnyi
sáfrányt.
Süssön meg két spanyol chorizo-t (disznóhúsból készült kolbász) és 340 g garnélarákot egy evőkanál olíva olajon a serpenyőben.
A megsült chorizo-t és garnélarákot vegyük ki. A serpenyőben 340 g kagylót dobva-rázva (kínai- konyha technológia) süssön meg.
Vegyük ki a kagylót. Adja hozzá az apróra vágott
hagymát, 3 felaprított
fokhagyma gerezdet, 1 szeletelt étkezési
paprikát, és két felaprított
paradicsomot. Szükség szerint adjon hozzá olíva olajat. Amikor a
hagyma porhanyos, adjon hozzá 2 csésze
rizst és főzze pár percig. Fakanállal vegyük ki a
hagymát a csirkehúslevesből. Adja a megfőtt húslevest az elkészült.
Főzze a
rizs,
paradicsom és leves keverékét 5 percig fedő nélkül. Majd adjon hozzá 1 csészényi fagyasztott bor
sót, fedő nélkül 5 percig főzze. Adja hozzá a megfőtt tengeri ételeket és a chorizo-t. Melegen tálalja.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>