A tésztát
sós
vízben kifőzzük, és leöblítjük. Megmossuk és megtisztítjuk a szár
zellert és a petrezselymet. A szár
zellereket félbe vágjuk és 5 mm hosszú darabokra aprítjuk. A petrezselymet finomra vágjuk. A pá
rizsit felcsíkozzuk. Meghámozzuk a
spárgát. levágjuk a fás részét és 1 cm-es darabokra vágjuk. A
spárgát és a
zellert forró, cukros
vízben kis ideig főzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük. Az
articsókát is lecsepegtetjük és felnegyedeljük. a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy tálat ki
vajazunk. Összekeverjük a tésztát, a
zellert, a pá
rizsit, a
spárgát és az
articsókát. Szerecsendióval,
sóval,
borssal ízesítjük, és a ki
vajazott edénybe öntjük. Megszórjuk reszelt
parmezánnal. A sütőben aranysárgára sütjük. Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott
petrezselyemmel.
Elkészítési idő: 45 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>