» fél csésze szárított tehénborsó, hideg vízbe áztatva » 1 cső kukorica » 1 piros kaliforniai paprika, kimagozva és finomra vágva » 1 fej lila hagyma, finomra vágva » fél csésze friss korianderzöld » 1-2 jalapenó csili, finomra vágva » 3 ek. extra szűz olívaolaj » 2 ek. fehérborecet » 1 lime friss leve » 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva » só és frissen őrölt bors
Szőrjük le a tehénborsót, majd tegyük egy lábosba, öntsük rá annyi vizt, hogy ellepje, és forraljuk fel. Amikor felforrt, vegyük kiesbbre a lángot, és főzzük puhára. Szűrjük le, és öblítsük át. A grillsütőt melegítsük fel. A kukoricát kenjük meg olajjal, és prillezzük 10-15 percig. Késsel vegyük le a magokat. Tegyük egy tálba a tehénborsót, a kukorcát, a paprikát, a hagymát, a koriandert és a csilit. Egy másik tálban keverjük össze az olajat, az ecetet, a lime-levet és a fokhagymát. Öntsük a zöldséges keverékhez, keverjük össze, majd sózzuk, borsozzuk. Azonnal tálaljuk.
Előkészület: 15 perc.
Főzési idő: 1 óra.
Nehézségi fok: 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom