Szedjük a csirkét négy részre, dörzsöljük be
sóval. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, pirítsuk meg benne a csirkét, majd vegyük ki, és öntsünk ki a serpenyőből 1 evőkanál olajat.
Vágjuk kis kockára a
hagymát, törjük át a
fokhagymát, magozzuk ki a
chilit, és vágjuk kockára. Tegyük ezeket egy serpenyőbe, majd süssük zsiradékban 5 percig. Adjuk hozzá a
paradicsomot és pároljuk pár percig. Fűszerezzük
sóval,
borssal, köménnyel és sáfránnyal. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, öntsük fel levessel és
ecettel, majd főzzük a csirkét 20 percig.
Vagdaljuk fel az olajbogyót és a kaprit, és szórjuk a csirkére, majd főzzük addig, amíg a hús meg nem puhul.
Keverjük a
mandulát a szószba, forraljuk fel újra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>